Om

Velkommen til! Jeg er Sofie

- yogalærer og psykomotorisk terapeut-studerende

Min filosofi

Fælles for yoga og for psykomotorisk terapi er, at krop og psyke behandles som ét hele – ikke to separate dele. For krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden. 

 

Stress og angst kan sætte sig i kroppen som muskelspændinger, kroniske og akutte smerter, fysisk udbrændthed og søvnbesvær. Ligeledes kan symptomer som startede kropsligt, såsom smerter, give anledning til stress, angst, bekymringer og mental udbrændthed. Når vi lærer vores kropslige og mentale reaktioner at kende, kan vi lære at lytte til dem med omsorg og handle mere hensigtsmæssigt. Det er netop dét, der er i centrum for de programmer, forløb og behandlinger, jeg tilbyder. Så kom og vær med på rejsen mod en rarere og mere afbalanceret hverdag, hvor krop og psyke ikke modarbejder hinanden, men arbejder SAMMEN.

 

Når jeg underviser er det vigtigt for mig, at du føler dig velkommen uanset hvor lidt eller meget erfaring, du har, og uanset din alder, eventuelle skader – og uanset hvilket humør og energiniveau, du kommer ind med fra dag til dag. Yoga er for alle, og du behøver ikke at være spirituel for at dyrke yoga, meditere eller spænde af. 


Det er også vigtigt for mig, at du føler dig tryg, og derfor vil jeg altid gerne høre om dine eventuelle skader, erfaringer, forbehold, graviditet – og alt det, du gerne vil dele og har spørgsmål til.

Min baggrund

Jeg har selv dyrket yoga i over otte år, og har undervist de sidste godt 4 år. Jeg har to forskellige yoga-uddannelser; en uddannelse i Hatha, Flow og Heat wave-yoga, samt en uddannelse i Yin yoga. Jeg er på mit 6. semester på uddannelsen til Psykomotorisk Terapeut på Københavns Professionshøjskole, og kan i januar 2025 kalde mig færdiguddannet Psykomotorisk Terapeut. Uddannelsen er en sundhedsfaglig professionsbachelor, som har krop-psyke samspillet i fokus, og derfor undervises der både i fag som anatomi, fysiologi og sygdomslære, samt i fag som psykologi og psykiatri. Derudover er der stort fokus på den manuelle psykomotoriske behandling og undervisning. 

Undervejs på uddannelsen har jeg været i praktik i en vuggestue, hvor jeg har arbejdet med børns motoriske og psykologiske udvikling; samt været på et aktivitetscenter for ældre, hvor rehabilitering og sundhedsfremme har været i fokus. Derudover har jeg tilbragt et semester på et college i Californien, USA, hvor jeg har fordybet mig i fagene neurofysiologi (opbygning og funktion af nervesystemet), kommunikation mellem mennesker samt sportsernæring.


Jeg er netop blevet færdiguddannet Psykomotorisk Personlig Træner (PPT). I mit arbejde med klienter 1:1 inddrager jeg således viden fra mit studie om krop-psyke-samspillet, personlig træning, coaching og terapi.


Jeg har de sidste 1,5 år arbejdet som frivillig rådgiver hos Headspace Danmark, hvor jeg har skrevet med unge og unge voksne om alt fra mistrivsel, ensomhed og identitet, til misbrug, sygdom og meget mere. Som rådgiver har jeg fungeret som en at tale med, et lyttende øre og som støtte, og har derudover fungeret som brobygger til andre tilbud.

Hvorfor et forløb til fordøjelsen?

Jeg har selv døjet med fordøjelsesproblemer gennem hele min barndom og ungdom, og ved derfor hvor udmattende, frustrerende og stressende det kan være at opleve gener hver dag. Jeg var i mange år gennem flere udredningsforløb, men til sidst fik jeg bare en besked om, at der ikke var noget at gøre, “måske bare spis lidt færre fibre”. Og med den besked var de mange års undersøgelser så afsluttet. Da der ikke var nogen (for øjet) synlige årsager til mine fordøjelsesproblemer og mavesmerter, endte jeg med at måtte symptombehandle mig selv med diverse restriktive diæter og håndkøbsmedicin. 


Det var indtil jeg opdagede en bog, som fortalte mig alt jeg have haft brug for at høre: at dine tanker og følelser påvirker din fordøjelse – og omvendt. Selvom det heldigvis er ved at være en forholdsvis udbredt opfattelse, at krop og psyke hænger sammen, var det fuldstændigt revolutionerende for mig at høre. For når jeg tænkte over det, var det jo altid rigtig slemt med maven, når jeg oplevede stress og angst. Jeg begyndte at arbejde på min angst og begyndte samtidig til yoga. Og det var her, at min rejse mod en hverdag uden fordøjelsesproblemer for alvor begyndte. Jeg fandt en større ro og indre styrke, og opdagede nye måder at håndtere mine udfordringer på. Jeg opdagede også, at selve min frustration omkring fordøjelsesproblemerne (“min mave fungerer ikke, og jeg har jo bare en forfærdelig fordøjelse”) var med til at fastholde mig i den onde cirkel. 


Min mission er nu at give andre den hjælp og støtte, som jeg selv ville ønske jeg havde, dengang der blev ‘givet lidt op’ på min situation. For uanset om du har en diagnosticeret sygdom i fordøjelsessystemet eller ej, er det muligt at opnå en større ro i kroppen. Og det er muligt at få opbygget et mere kærligt og balanceret forhold til din fordøjelse. Jeg vil i hvert fald være her til at støtte dig på din vej – og jeg hepper på dig!


Det er vigtigt for mig at nævne her, at allergi, inflammation og andre sygdomme kan ligge bag de fordøjelsesproblemer, nogen oplever – og for nogen virker diverse diæter og medikamenter. Tal med en læge om det, du oplever, så i sammen kan udelukke eventuelle bagvedliggende årsager.


Jeg ønsker dig alt det bedste på din rejse!

– Sofie

“Jeg går altid fra undervisningen mere afslappet og lettere i hovedet. Jeg føler mig meget tryg i Sofies undervisning, og ved at jeg altid kan få hjælp af hende. Og hendes ro smitter virkelig af.”

Hanne

da_DKDansk